A megfelelő lefolyótisztító szolgáltatások fontossága

A csatornajavítási árak ronthatják a családi költségvetést. Számos előnnyel jár a helyi rutin lefolyótisztító szolgáltatások igénybevétele, amelyek megakadályozzák a súlyosabb problémák kialakulását. Hasonlóképpen, a lefolyótisztító cégek gondoskodhatnak az eltömődésekről, amikor azok előfordulnak.

Csatorna és lefolyó karbantartása

Sok lakás- és üzlettulajdonos figyelmen kívül hagyja azt az egyszerű feladatot, hogy a lefolyókat tisztán és szabadon folyjon. Nem kezelik a csöveket és a lefolyókat, hacsak nincs probléma. A víz- és csatornaproblémák meglehetősen csúnya vízkárokat okozhatnak, és a tisztítás költséges. A legjobb, ha nem derül ki a víz visszafolyásától, hogy ki kell tisztítani a csatornát.

Mi okozza a csatornavezetékek visszahúzódását?

Számos probléma vezethet a csatornavezetékek biztonsági mentéséhez. A biztonsági mentések okai közé tartozik a vízkő felhalmozódása a csövekben, a zsír felhalmozódása és a fagyökerek behatolása a csövekbe. A problémák többé-kevésbé valószínűek attól függően, hogy milyen típusú csatornacsövek vannak.

Öntöttvas csatornák

Az újabb csatornacsövek gyakran öntöttvasból készülnek. Ez kevesebb csatlakozást igényel, és a csövek erősebbek. Az öntöttvas problémája a vízkő felhalmozódása. Rozsdalerakódások általában a csövek belsejében képződnek. A vízkő megragadja a szilárd anyagokat, és végül eltömődést okoz. A vízkő nagynyomású fúvókával történő tisztítása és a vezeték évente egyszeri áthúzása segít a csövek szabad futásában.

Fiber Conduit csatornák

Az 1950-es évek végétől és az 1960-as évekig az Orangeburgnak is nevezett szálkábelt kátrányból és hengerelt fapépből készítették, és számos lakónegyedben használták. Ezek a csövek nem hajlamosak a fa gyökereinek növekedésére, de maguk a vezetékek idővel deformálódnak.


Agyagcsatornák

Az 1950-es évek közepe előtt épült házakban gyakoriak az agyagos csatornavezetékek. Az agyagot rövid, illesztéses szakaszokban használták. Így sok hely maradt, ahol a fa gyökerei bejuthattak, és hasznosíthatták a sorban lévő vizet és táplálékot.

Ha a gyökereket nem kezelik, megvastagodnak. A szilárd anyagok, mint a WC-papír tapadnak bennük, és elzáródási pontig halmozódnak fel. Ezeket a vonalakat évente egyszer meg kell kígyózni.

duguláselhárítás nem biztos a csatornavezetékek állapotában, forduljon egy lefolyótisztító céghez, hogy megbeszélje a lehetőségeket, mielőtt tartalék lefolyót készítene. Egy jó karbantartási program sokkal költséghatékonyabb, mintha szervizcégeket hívna fel minden alkalommal, amikor csatornamentést tapasztal.

A professzionális lefolyó- és csatornatisztítók megbeszélik Önnel a lefolyók és csatornák tisztításához szükséges megfelelő módszereket. Ez magában foglalhatja a nagynyomású sugárhajtást, amely nyomás alatti vizet használ a lefolyók és csatornák tisztítására. A videokamerás ellenőrzések segíthetnek annak megállapításában is, hogy a lefolyó szabadon folyik-e, vagy felhalmozódási problémái vannak. Ha nem kezelik, csak idő kérdése, hogy mikor lesz biztonsági másolat.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *